V mnoha oborech je potřeba naprosto přesného měření, aby výrobek splňoval i velice přísné tolerance. A proto si ukážeme pár měřidel.

Přesné měření

Johansonky

Ve výrobě potřebujete jistě každou chvíli něco změřit, takže je potřeba naprosto přesných měřidel, jenž se o tuto činnost dokonale postarají. Mezi tyto měřidla patří i měrky Johansonky i-nastroje, jenž práci skutečně usnadní. Například po obrábění je potřeba si výrobek zkontrolovat, aby vyhovoval všem potřebným tolerancím. Takže stačí vzít tuto měrku a hned víte na čem jste. Nejlepší je zakoupit celou sadu, protože budete jistě potřebovat mnohem více rozměrů a kupovat jednu měrku po druhé není rozhodně tak výhodné.

frézování obrobku

Rozměrů je spousta, takže to už je jen na Vás, protože si zaručeně z Johansonek vybere pro Vás nejvhodnější. Jejich tělo je většinou ocelové, ovšem není neobvyklé ani použití keramiky. Všechny tyto výrobky jsou samozřejmě normalizované, takže splňují veškeré tolerance. Díky této normě je můžete samozřejmě najít nebo se o nich dozvědět více. Sice to není malá investice, ovšem díky rychlosti měření se vyplatí.

Posuvné měřítko

Tohle měřící zařízenu není jistě potřeba představovat, protože se bez něj neobejde žádná dílna, a to ani ta profesionální. Je velice oblíbená hlavně díky velice rychlému měření všech různých rozměrů, a proto rozhodně nesmí chybět ani ve Vaší dílně. Měření s ní zvládne jistě každý, protože na tom není nic těžkého. V dnešní době se i kvůli zrychlení a jednoduchosti používají digitální posuvky, kde naměřenou hodnotu vidíte okamžitě a nemusíte se dívat na žádné rysky a čísla.

posuvné měřítko

Jen jednou za čas potřebuje vyměnit baterku, ale to je všechno, a proto řada lidí zvolí radši tu digitální. Tyto zařízenu dosahují většinou přesnosti na setiny milimetru, což je pro obyčejnou výrobu naprosto dostačující. Dokonce se některé digitální posuvky dají napojit k počítači a všechny hodnoty si ukládat, což je mnohem pohodlnější, než si je psát někde na papír a ten potom uložit do bezpečí. Jednou za čas je také provést kalibraci, aby zařízení měřilo naprosto přesně.